2014. december 31.

Az év utolsó, vagyis mai napja a kirakatemberek tucatjairól szól, főleg ami a közösségi oldalakat illeti. Most, hogy már kezdenénk kiheverni a boldogkarácsonyos giccses üdvözléseket, jönnek az éves nagy összegzések és a hazug önmenedzselések. Ennél még az is őszintébb, ha az egyik ember elküldi a kurva anyjába a másikat. 
Ugyanannyira nem tolerálom a "kirakatokat", mint a hazugságot, hiszen tulajdonképpen a kettő egy és ugyanaz. Mindenki változást akar, de saját magán nem hajlandó változtatni, ehelyett kirak magáról egy képet és annak a pozitív visszaigazolásaira vár. 

Azt veszem észre, hogy a teljesen "alap" dolgokat is az emberek többsége elhagyja, vagy elfelejti, vagy annyira ellustultak, hogy nem érzik feladatuknak véghez vinni. A példa kedvéért gondolok itt az ajtó becsukására. Társasházaknál a bejárati ajtón szokott lenni egy fékkar, ami megakadályozza az ajtó becsapódását. Van, hogy ez a kar eltörik, tönkremegy, stb. De tulajdonképpen szükség sem lenne rá, hiszen 1-2 szélsőséges esetet leszámítva, teljesen elvárható lenne, hogy aki bemegy az ajtón, az ugyanúgy becsukja, mint ahogy kinyitotta. 
Vagy hogy például egy temetési koszorú elkészítésekor ne az legyen a fő szempont, hogy csak azoknak a neve kerüljön a szalagra, akik előre kifizették a koszorú árának rájuk eső részét...
Nagyon sok furcsa eset zajlik körülöttem mostanában, amik előtt teljesen értetlenül állok, hiszen az én értékrendemben fel sem merül problémaként az, amit mások úgy élnek meg, hogy a végletekig felháborodnak tőle. 

Úgy döntöttem, hogy (amellett hogy leszarom ezeket) figyelmen kívül fogok hagyni minden ilyen eseményt. Érzelmileg is és gondolatilag is kihagyom belőle az érintettségemet. Bár eddig is nagy mértékben alkalmaztam ezt, de mostantól megpróbálom még tovább vinni. Persze vannak még olyan pontok, amik kiviszik a hajamat, ezeken dolgozok is erőteljesen. 

Bizonyos távolságból nézve minden értelmetlen, minden ami múló, az felesleges és hasztalan. És mi az, ami állandó? És ki az, aki ezt az állandót figyeli? 
Mintha már túl öreg lennék ahhoz, hogy kielégítsen az egó játszmája. 
Előtte korábban sosem éreztem ilyen minőséget.
De most jó lenne végleg elvonulni. Csak úgy szépen, csöndesen, szerényen. 
Akkor végre az arcomra is kiülhetne a belső mosoly.

2014. december 21.

Valami nagyon hibázik...
Ami másokból örömöt, csodálatot vált ki, attól a gyomrom felfordul és zsigerből undorít. Pedig csak egy fénykép, vagy egy gondolat.. A hiba az én készülékemben van. Ki kellene dobni, vagy megszerelni. 

2014. november 19.

A harmadik X-et kettővel - lassan hárommal - elhagyva, újabb, eddig nem tapasztalt megfigyeléseket tettem a velem egykorúakkal kapcsolatban. És elég sok kérdőjel kavarog a fejemben.
Házasság...
Több irányból tapasztaltam, hogy 30 fölött nagyon lerövidül az "ismerjük meg egymást jobban" szakasz, és pikk-pakk összeházasodnak az emberek. Gondolom itt a nő részéről a biológiai óra ketyegése, a "most még el tudom magam adni" projekt indít be egy olyan programot, hogy márpedig ő házas akar lenni. Ehhez pluszban még hozzájön az is, hogy az előző kapcsolatokból származó  kölyköket is be akarja valahova biztosítani. A lényeg, hogy a pasinak (vagy a szüleinek) legyen lakása, ahova berakhatja a saját és a gyerekei seggét, és a házassággal egyfajta biztosítékot szerez arra, hogy ne lehessen olyan könnyen kirakni. Ha pedig mégis odáig fajul a dolog, hogy már nem bírják egymást elviselni, akkor legalább a nőnek haszna származik abból, hogy oly sok időn keresztül (cc. 5 év ?!) kénytelen volt szétrakni a lábát és elviselnie a férje kiállhatatlan természetét és túlkapásait. Bár lehet, hogy hülyeséget írok, mert nem tudom, hogy hány év után ad lehetőséget a törvény arra, hogy a nő vagyonmegosztásra hivatkozva lenyúlja a pasit. De mivel ez az én blogom és szólásszabadságot adtam magamnak, ezért hülyeségeket is írhatok.
Férfi oldalról kevesebb érvet tudok arra, hogy miért jó az egy férfinak, ha házas. Mert ha a statisztikákat és a biológiai igényeket nézzük, akkor feketén-fehéren világít, hogy a férfiak semmi szüksége a házasságra. 
Természetesen szép dolog elköteleződni, és itt most nem is azokat az embereket piszkálom, akik azért házasok, mert szeretik egymás, és mert úgy érzik együtt akarják leélni az életüket. 
Itt most a haszonlesésről, az érdekkapcsolatokról van szó.
Megdöbbent, hogy mennyire elterjedt a vakság, ami a mai férfi (?) társadalom pusztító kórja. Szánalmas, hogy mennyire hagyják magukat irányítani, hogy elhiszik, hogy nekik jó az, amit a nő akar, hogy nem veszik észre a kihasználtságot és  mennyire fanatikusan meg tudják magyarázni, hogy nekik miért jó az, ami egyébként szar - objektíven, külsőleg szemlélve és mérlegre helyezve.
A férfi után azért raktam kérdőjelet, mert akik ilyen szinten manipulálhatók, akik ennyire irányíthatóak és vakok, azokra a FÉRFI megjelölés nem való. Ők inkább kisfiúk, akik azt akarják, hogy anyu megmondja mi legyen, anyu vállalja a felelősséget azért, amit tesznek.
Hangsúlyozom, hogy nem a normál, kölcsönösségen alapuló kapcsolatokra értem ezt, hanem az eltúlzott, szemmel láthatóan irracionális helyzetekre. 
Normális 1 év után összeházasodni, úgy, hogy fél évet az egyik fél ingázik 3 hetente a munkája miatt? Normális, hogy 4 hónap ismeretség után úgy döntenek, hogy a nő gyerekét átiratják másik iskolába, ami közelebb van ahhoz a lakáshoz, ami a srác szüleié, csak éppen albérletbe van kiadva? De majd ők oda beköltöznek... Csak nekem szúrja ki a szememet az, hogy itt minden előre eltervezett és irányított volt - a nő részéről? És egy kis csevegésben a nő ki is mondta, hogy neki a legfontosabb a gyereke, és ő bármit megtesz azért, hogy a gyerekének jó legyen. Ilyenkor a pasi miért nem látja, hogy mi van a háttérben? Ennyire az számítana csak hogy meglegyen a napi - ohh, miket is írok, mivel csak 2 hetente vannak együtt, szóval 2 heti - szopás meg a dugás? 

Aztán a másik... hát ezen elfüstölt az agyam... de ezt sajnos nem írhatom le ide. Mikor szedem már össze a bátorságomat ahhoz, hogy megmondjam az illetőnek, aki elméletileg évek óta a barátom, hogy mekkora ótvar faszságokat ír és csinál, hogy ahelyett, hogy férfinak akar kinézni és a környezetét is úgy akarja berendezni, ahelyett inkább legyen férfi és ne csak úgy csináljon, mintha... ráadásul egy olyan ember, aki a spiritualitás csigalépcsőjét összekeverte egy körhintával, és izomból tekeri körbe-körbe. 

Aztán az is lehet, hogy csak az én megcsúszásom miatt érzem ezeket a dolgokat ennyire szélsőségesnek. Lehet, hogy a női érdekek, és a kihasználás teljesen normális ebben a fantasztikus, modern társadalomban. 
Éveken keresztül tapasztaltam nagyon közelről, hogyan játszik egy nő egy férfival, hogyan használja ki, hogyan tesz tönkre más emberi kapcsolatokat és értékeket az, amit a kis beteg elméje normálisnak gondol. És képtelen volt ráeszmélni a saját tragédiájára. Képtelen volt meglátni, hogy minden baráti kapcsolata felbomlik amiatt, mert tárgyként kezel másokat, mert pénzt kér tőlük, amiket sok esetben nem adott vissza, amiért a szavahihetőségét és a megbízhatóságát aláásta csip-csup hangulatváltozásai miatt. Pedig ő is jó ember lehetne, megvan benne a készség, odafigyel másokra, megvan benne a segíteni akarás... csak itt is a női érdekek. Na meg a lustaság, gyávaság, gerinctelenség. 
Bárcsak elég bátor lettem volna ahhoz, hogy ezeket személyesen is elmondhassam neki. Nem bántólag. Csak tükröt tartva. Sokszor bennem volt, és finom utalások is elhangzottak. Aztán persze jött a tagadás, önmaga felmentése, a felelősség áthárítása, stb..stb.. Tudom, hogy olykor megértette, és belátta, átlátott azon a maszkon, melyet saját maga helyezett az arcára. Mégsem változtatott. És ezzel nem kevés szenvedést okozott. 
Talán odáig még nem jutottam el, hogy megbocsássak mindent. De harag nincs bennem iránta. Furcsa mód még szeretet is akad. Bár megértem mit miért tett, ez nem menti fel a következmények alól. 
Milyen rég is volt... mintha egy másik élet lett volna. 

Túl sok életet éltem már le...






2014. november 6.

Álmos fejjel csak bambultam magam elé, az asztalra. Hullámszerűen áradt kifelé belőlem valami, mint amikor a reggeli hideg levegő beáramlik a szobába, és az ablak alatt lévő radiátor hője megrezegteti a levegőt. Vagy mint amikor a víz felszíne fodrozódni kezd a beledobott kavics után. Csak néztem. Nem tűnt el, nem olyan volt, mint amikor belenézek egy éles fénybe, és utána másfelé pillantva a fény inverze "ott marad a retinán". Ez csak úgy jött, belőlem, kifelé, és haladt tovább - nem tudom hova. Egyenletes volt, határozottan hullám-természetű, néhol interferenciát is láttam. Nem egy pillanatig tartott, biztos voltam benne, hogy abban a helyzetben bármeddig nézhettem volna. 
Nem tudom a jelentőségét, azt sem, hogy van-e neki. És nem értem, hogy miért pont most észlelek ilyesmit, amikor már napok óta elhagyott a hitem. Nem lett tőle sem jobb, sem rosszabb a közérzetem, már-már semlegesnek mondanám.
Nem tudom összefüggésben van-e a tegnapi "kicsúszással". Hazafelé menet már szürkület volt, és egy vékony felhő szinte megfelezte a majdnem-teliholdat. Jól nézett ki; főleg, hogy a Hold mintha nagyobb lett volna, mint szokott lenni. Eszembe jutott az a film (Fölöttünk a Föld - Another Earth, vagy mi) meg az, hogy mennyire borzalmasan vontatott volt, meg eröltetett, ráadásul olyan logikai bukfenc volt a végén (is), hogy hajaj. Igazából fogalmam sincs min gondolkoztam, valami olyasmihez lehetett köze, hogy mi van, ha ez az egész minden nem is úgy van, ahogy ismerjük. Aztán pár pillanatra megcsúszott minden, szétesett a valóság, elfolyt a kép, mint mikor a tv képernyőn szétcsúszik minden. 



2014. október 6.

Több, mint 11 éve vezetem ezt a blogot. 802 bejegyzés, pár közzé nem tett írás, pár komment, 13ezer fölötti oldal megjelenítés. Érdekes visszaolvasni, miket hogy éltem meg 1-5 vagy akár 11 évvel ezelőtt. Mostmár kevesen ismerik ezt a blogot, nem is hiszem, hogy pár ismerősömön kívül idetévedne valaki. De nem is ez a cél, hiszen elsősorban magamnak írom.
Hihetetlenül kitágult a világ, ha az elmúlt 11 évet nézem, de ha csak az utóbbi párat.. nos, akkor is :) És ha előretekintek, már nem azt látom mint eddig. Pontosabban eddig nem láttam semmi, és most színes képek kerültek a semmi, a köd helyére. Élénkek, kápráztatóak, lendületesek... él a jövő! 
Apránként kezdenek összeállni a dolgok, szinte észrevétlenül lesznek a körvonalak egyre erősebbek, mélyebbek. 
Nem tudom mi lesz ilyenkor egy év múlva, de minden eddigivel ellentétben, most nyitottan és kíváncsian várom, hogy mit hoz az idő.
Rengeteget tanultam. Főleg a múltból. Főleg a megértést. Önmagam megértését és elfogadását. Azt, hogyan tudok változtatni a hozzáállásomon - bár ezt még most is gyakorlom.
Vannak terveim, ami hihetetlennek tűnik számomra, hiszen eddigi életem nagy részét gyakorlatilag úgy éltem le, hogy nem láttam 1 hétnél, 1 hónapnál távolabbra, de nem ritka, hogy még azt sem tudtam, mi lesz másnap. Ilyenkor kicsit sajnálom, hogy nem olyan családban nőttem fel, ahol megtanítottak volna arra, hogy megtaláljam a célomat és ha megvan, hogyan közelítsek afelé. Persze hálás vagyok azért az elvi  szabadságért, amit kaptam, de sajnos 18 évesen nem tudtam még vele élni. Fogalmam sem volt arról, mi akarok lenni, ha "nagy leszek". Akkoriban az elsődlegesen megoldandó az volt, hogy el tudja költözni otthonról, mert az a légkör, amiben voltam, fojtogató volt. Aztán ahogy elköltöztem, belekerültem egy sodrásba, néha szembehugyoztam a széllel, néha haladtam az árral.

Aztán néha megszakadnak az emlékezések...








2014. szeptember 22.

Örök körök...

A minap láttam az "Edge of Tomorrow" c. filmet. Az alaptéma (itt is) az volt, hogy egy ember (egy tudat) képes manipulálni az időt, ezáltal alakítani a sorsot. Minden nap meghal, minden reggel újraébred és újra kezdi elölről - persze kisebb-nagyobb változtatásokkal.

Anno a True Detective 5. epizódjában volt egy hasonló elv kifejtve, összekapcsolva az M-elmélettel. Amikor láttam, olyan hatással volt rám, mintha áram csapott volna meg, kb 2 napra teljesen kiütött az elképzelés, még ha csak egy teória is, amire semmiféle bizonyíték nincs. Mégis, a bizonyíték számomra az, amit érzek/éreztem ezzel kapcsolatban.
Ennek örömére a megfelelő részeket kivágtam a filmből, és egy mostanában kedves zenét is raktam alá, "háttér zajnak".

ITT tudod megnézni, mert balf@sz módon nem tudom beágyazni valamiért.

Az elmélet még mindig erős hatással van rám, noha már nem akkora erővel akar agyoncsapni, mint amikor először belegondoltam.
Persze számos "ellenérvet" lehetne felhozni ennek helytállósága ellen, hiszen vegyük csak a legelterjedtebbet; az előző életbeli emlékek elvét. Mi más magyarázhatná azokat a hipnózis, és egyéb módosult tudatállapot alatt megélt tapasztalásokat, melyben egy adott személy hitelt érdemlően ír le olyan helyszíneket, ahol életében nem járt, vagy beszél olyan nyelven, amelyet éber tudatállapotban nem is ismer (xenoglosszia).
Különböző meditációk, hipnózisok, modosult tudatállapot formák adnak hozzáférést olyan információkhoz, melyet a jelenlegi tudatásunk alapján a legtöbb esetben előző életbeli emlékeknek tulajdonítunk.

És hogy fér össze mindez azzal, hogy csak egyetlen életünk van, melyet újra és újra végigjátszunk? Vagy mi köze ennek a deja vu jelenséghez?
Az elméletem a következő:
Vegyünk fixnek pár teóriát
1) Módosult tudatállapotban a felszínre kerülő emlékek nem a képzeletünk alkotta képek rendszertelen sokasága, hanem valódi emlékek
2) Egyetlen életünk van csupán, amelyet bármennyiszer lejátszhatunk, változtathatunk rajta, de mindig ugyanabban a korban, ugyanabban a "szerepben" éljük át.
3) Egyetlen Tudat létezik, minden történés, minden ember annak az Egy Tudatnak a kivetülése. //- Amit minden bizonnyal kicsit nehéz logikusan elfogadni, hiszen ha Te az Én kivetülésem vagy, akkor Te is mondhatod, hogy Én a Te kivetülésed vagyok ... azonban ebben az esetben is mondhatom azt, hogy az én kivetülésem az, hogy te a saját kivetülésednek láss ... és ez mehet tovább egészen addig, amíg napi 3x nem kapsz egy tál gyógyszert és hátulgombolós fehér kabátkát. :) //

Ahol a szálak szépen egymásba kezdenek fonódni, az a helyszín az Akasha. A másik kulcs az idő fogalma, más síkokról, más dimenziókból nézve. Szóval az idő tulajdonképpen egy olyan dolog, ami csak itt van, de ha "messzebbről" nézzük, akkor nincs.
Egy tudat, egy idő - vagyis időtlenség. Ez a megoldás. Egyetlen élet, örökké csak az forog. Számomra. Aztán az egyetlen tudat egy másik szeletének egy másik forog örökké. És így megy ez a sok kis apró tudatrésszel. És ugyan miért ne lehetne "belelátni" egy másik tudatdarabkába?! Így egyszerre lesz a sajátod, és egyszerre lesz másé. Végeredményben minden a Nagy Egy-é. Újra és újra végigjátszuk ugyanazokat a színdarabokat.
Hiszek abban, hogy képesek vagyunk változtatni. De azt nem tudom, hogy mi kell ahhoz, hogy ezt meg is tegyük.





2014. szeptember 11.

Apró "csodák" ...
Tekintetbe véve, hogy feledékeny vagyok, úgy döntöttem, elkezdem feljegyezni azokat a történéseket, amik óriási pozitív erővel hatottak rám. Mindegy hogy más szemében az mindennapos, vagy naiv esemény. Ami bennem elemi erővel "terült szét", az most lejegyzésre kerül.

- 2014.09.18
Ma reggeli beszélgetés egy régi ismerőssel:
X: hogy s mint vagy?
Én: helló-belló! jaj, de rég.. teljesen el vagyok belefeledkezve mindenbe
X: eheh. maybe you are remembering meeee
Én: jaja, Julcsi te vagy, igaz? :D 
X: ROTFL!!!! :D
X: figyelj osszehugyozom magam meg mindig, tudtam hogy jo vagy de: van most egy Julcsi akivel beszelgetek. szal kuuurvara rotfl hogy pont ezt a nevet toltad be..:D
Én : wtf :D
X: szoval bazeg … ma mar leirtam a "julcsi" szot vagy 5x
ergo kurvajooovagy :))
Én: dekemény
X: szal rotfl ezerrel
Én: rágyúrtam a napokban a belső látásra

nem tudtam, hogy már működik :D

- 2014.09.11
Kb egy éve szerettem volna elmenni egy tanfolyamra, mert nagyon izgalmasnak találtam a témáját. Sajnos azonban az anyagi keretem nem tette lehetővé, hogy részt vegyek rajta. Mint utólag kiderült, bár nagyon jó volt, de nem ért meg annyit, amennyit elkértek érte. Ma kaptam egy "értesítést", hogy ismét lesz az a tanfolyam. Korábban már gondolkoztam azon, hogy elkérem/megveszem a jegyzeteket valakitől, aki elvégezte, de valahogy nagyon nehezen kérek ilyesmit, már csak azért is, mert akiknek megvan, azok kifizették a tanfolyam árát, én meg nem akarok ingyenélő lenni. Aztán összeszedtem magam és J-től megkérdeztem, hogy lehet-e szó ilyesmiről, és természetesen nem kérem ingyen, fizetnék is érte. Ő nem kért cserébe pénzt. Viszont kitaláltam, hogy készítek neki valami egyedit. És beszélgetés közben jött is ötlet egy dologra, amit még ugyan egyben nem csináltam (csak külön-külön egyes részeit), de úgy éreztem, hogy az lenne a legideálisabb csere ajándék számára. Remélem sikerül úgy kiviteleznem, hogy valóban tetszetős legyen számára :)



- 2014.09.10
Vártam egy könyv érkezését postán. Már maga az is csoda, hogy az egyébként bolti áron 3900,- Ft-os könyvet 1000,- Ft (+ postaköltség) - ért meg tudtam szerezni. Mikor hazaértem, a postaládában nem volt értesítő. Még talán örültem is, hogy így nem kell a szakadó esőben lemennem a postára. Pár órával később a szomszéd bácsi becsöngetett, és átadta a borítékot (a könyvet), mondván hogy átvette, hogy ne kelljen lemenni érte a postára ilyen időben. Megjegyzem előtte a bácsival szinte semmi kontakt nem volt, talán ha 2x láttam 1 év alatt.

Lehetőséget kaptam arra, hogy letegyem az oktatói vizsgát (legkésőbb decemberben), és ha még kapok egy kis segítséget egy másik vonalról, akkor ez "csak" 25ezer Ft-omba fog fájni az 50 helyett :)

Rájöttem, hogy nem szeretem a tésztát :D :D :D


- 2014.09.09
A pénztárban cc. 20.000,- Ft hiány volt. Nem találtam, mi okozta, erős volt a gyanúm, hogy amikor kp-ban kellett 299.000,- Ft-ot kifizetni, akkor eggyel többet adtam. Aztán egy kis jobb agyféltekre váltás és "mi az, ami ebben a pillanatban a legjobb lenne a számomra ha észrevenném", és 2 perc után a kazetta alatt lévő borítékban találtam egy 20.000-est. Így ugyan ezer párszáz forint többletem lett, de az még mindig jobb, mint a hiány. :) Ja igen.. fogalmam sincs, hogy került oda az a húszezres!

- 2014.06. hó körül
Két héten keresztül rá voltam állva arra, hogy kürtöskalácsot egyek. De vagy a sor volt túl nagy ott, ahol néztük, vagy horror áron volt, így ez elmaradt. Én csodálkoztam a legjobban, amikor hétfőn délelőtt a munkahelyemen bekopogtatott egy bácsi, hogy kürtöskalácsot árul, 400,-Ft-ért (máshol 700-nál kezdődik) és kérek-e. Azóta szinte minden héten jön (egyébként Győrből hozza). :)

- 2014.03.hó körül
Az oktatónk felajánlott egy ingyenes, vizsga fel-,előkészítőnapot, Siófokon. Mint megtudtuk ez általában keddi napokra szokott esni. Írtam neki, hogy megoldható-e hogy az egyik csoportnak ne kedden legyen - melóm miatt a keddi és csütörtöki napok nem voltak jók. Mondta, hogy néz időpontot és majd válaszol. Teltek a hetek, válasz nem érkezett, lassan április lett. Többen nyugtalankodtak, hogy mikor lesz, hogy lesz, stb. Én meg tök nyugodt voltam, úgy éreztem, minden a lehető legjobban alakul. Aztán meglett az időpont; egy szerdai napra esett, ráadásul még Siófokra sem kellett felmenni, mert lejöttek Pécsre :)

2014. augusztus 18.

Érdekes dolog ez a kiválasztottság-érzés; pontosabban ennek az igénye az emberekben. Azon a részén már túlléptem, hogy az egó műve. És itt tulajdonképpen be is fejezhetném, mert ennyi: egy illúzió, egy önigazolás-keresés, önámítás, egy "biztonsági doboz", amit lehet szorongatni akkor, amikor valaki becsukja a szemét vagy nem hajlandó tudomásul venni a jelent. 
Fontosnak kell magamat érezni - mondja az egó. "Kiválasztottnak". 
Az esetek többségében azokban ez olyan embereknél is jelen van, akik úm. semmit nem tettek le az asztalra az emberiségért, vagy ha nem is ilyen hatalmas léptékben nézzük, legalább a környezetük javulásáért. 
Persze mindent meg lehet ideologizálni, lehet fanatikusan hinni "szent célokban", azonban sok esetben ezeknek az ügynek a képviselőit nem olyan indíttatások vezérlik, melyek a legfelsőbb célokat szolgálnák.
Hogyan lehetne keresztes háborúkat indítani isteni támogatással, és lemészárolni embereket annak érdekében, hogy higgyenek a vallásban? Hogyan is lehetne forradalmárként azt gondolni, hogy a népem szabadsága a cél, és ennek érdekében nem számít hány száz, vagy ezer ember hal meg?! Hogy érezheti magát kiválasztottnak egy olyan ember, aki másokat akar irtani?

2014. augusztus 4.

Néha csak úgy, fáj A Világ. Amit látok benne, ahogy az emberek viselkednek egymással, állatokkal. Főleg  az állatokkal. Az, hogy a humanoidnak nevezett, "gerinces" kétlábúak egymást ölik, nem is érint meg igazán. De amikor az állatokat bántják az nagyon tud fájni. Nem látom át a metafizikai értelmét az ilyen cselekedeteknek. Próbálom a "tanultakat" alkalmazni, azonosulni azzal, aki ilyet elkövet, megérteni az okait vagy a miértjeit, de nem megy. A nálam sokkal okosabbak azt mondják, hogy ne ítéljünk el egyetlen embert se a tettei miatt, mert ha azokon mentünk volna keresztül, amiken ő, akkor ugyanúgy cselekednénk, ahogy ő, ugyanúgy éreznénk, és ugyanúgy látnánk a világot. 
Ne ítélkezzünk... 
... de akkor is nyomorult kibaszott beteg kretén az, aki állatokat kínoz!


2014. június 12.

Ma reggel olvastam  dr. Papp Lajos levele -t.
Ettől függetlenül, teljesen véletlenül (hát persze, mert annyira hiszek a véletlenekben) a tegnapi nap reggelén jutott eszembe, hogy amikor felvettek a Szívklinikára eü. adminisztrátornak, akkor az első napon pár perces beszélgetésre hivatott be az irodájába a prof. Mivel ez majd' 8-10 éve volt, 22-24 évesen tulajdonképpen nem sok infóval rendelkeztem róla, azon kívül hogy ő a prof és a főfő-"főnök". Visszagondolva azonban emlékszem, hogy mindenki (főleg Szivola -"jajj, mindig a véremet szívjátok" főnővérünk) mekkora áhitattal viseltetett irányába. Számomra nem jelentett különösebben semmit. Furcsa volt a pánt a homlokán. Egy évvel később meg furcsa volt, hogy az az ember, akit a nyilvánosság már-már szentként tisztel, cifrán káromkodik műtét közben. Aztán az is furcsa volt, hogy miután a klinikán gyógyszer kibocsátó stentet kapott, az első dolga volt rágyújtani egy cigire. 
Emlékszem, hogy én írtam az egyik zárójelentését. A H.I. adjunk diktálta le a leletet. Aztán meg torka szakadtából üvöltözött velem 10 percen keresztül, amiért elgépeltem valamit...

Azt hiszem eljött az ideje egy hosszabb megemlékezési/feldolgozási folyamatnak. Nem lesz rövid...

A levelet olvasva kurva sok emlék tört a felszínre. Látom a régi érzéseket, összevetem mindazzal a tapasztalattal és másfajta látásmóddal, amiket azóta szereztem. Igen, van ami már más színű. 
Értem, amit gondol, értem és érzem mi az, amit élete során közvetíteni próbált másokhoz. Tisztában vagyok vele, hogy mi vezette őt, mi volt a szándéka. És mégis, mindezek mellett megtapasztaltam, hogy ez mennyire elkorcsosult már akkor, amikor egy szinttel lejjebb lévő embertől jött... Bár a belső viszonyokat nem ismerem, és minden negatív kritika ellenére, tisztelettel és elismeréssel viseltetek H.I. előtt, a szakmai tudása miatt. De! Amiket ő tett, amiket ő közvetített egy ilyen ember árnyékában, arra nincs mentség.

"Nem tettem különbséget ember és ember között semmilyen okból."

Ezt elhiszem. 
Aztán eszembe jut, amikor egy beteg a katéteres laborban, a műtőasztalon feküdt kb. 40 percen keresztül (vagy több?),  félsötétben, csöndben, egyedül,  nyakig letakarva a zöld lepedővel, várva az orvosra. Reggel óta nem evett, nem ivott. A katéterezés miatt gondolom alapból "jó kedve volt". Aztán HI méltóztatott befáradni, bemosakodott, bement a műtőbe, ránézett a betegre, majd közölte, hogy ő ezt az embert nem fogja megkatéterezni. És kiment. A beteg meg ott maradt, és várhatott tovább, amíg valamelyik másik orvos fel nem szabadult, hogy a beavatkozást elvégezze.

"A legszegényebb is megkapta azt, amit a leggazdagabb."

Kivéve, ha alkoholista, vagy ha 50-55 év feletti, mert ők például nem kaptak gyógyszerkibocsátó stentet. Szép is lenne, ha valóban úgy működne, hogy mindenki egyformán van (vagy inkább nincs) megítélve, és mindenki ugyanazt az ellátást kapja. De ez nem így van, sok esetben pedig nem az egészségi állapot alapján ítélik meg a betegeket, hanem az alapján, hogy mennyi hálapénzt adott az orvosnak... 

"A betegektől kapott hálapénz egy részét munkatársaimnak adtam, döntő részét a betegeknek visszaadtam"

Erről csak ambuláns élményeim vannak. Igen. Az orvosok elfogadják a hálapénzt. És a házilekvárt, a mézet, ezt-azt... 
A mai napig hálával gondolok arra az orvosra, aki mellett ambulánsan segédkeztem, és aki egy-egy rendelés után adott abból a pénzből, amit a betegektől kapott. És akkor ettem életem legfinomabb házi eperlekvárját is, amit egy nénike hozott a doktorúrnak, amit ő szintén tovább adott nekem. 
Ezek az emlékek eddig eszembe sem jutottak.
Félelmetes mélységek vannak még itt...

Előkerestem a 2006-os írásaimat, ezt találtam:
"Mellesleg gyomorforgató az egész egészségügy, úgy, ahogy van. Legutóbb azt hallottam X professzorról, hogy egy betege megkérdezte mennyibe fog kerülni a műtét. A prof. megkérdezte mennyit szán rá. A beteg azt felelte, hogy sajnos kevés pénze van, talán olyan 50 ezret tud félretenni, mire a prof elhúzta a száját, sziszegett és azt felelte, hogy akkor talán bele sem kellene kezdeni, mert az kevés lesz. Merthogy állítólag ő ad a műtősnőknek is, meg a nővéreknek is - na persze , jó vicc! - és persze magyar állampolgároknak az orvosi ellátás ingyenek, hacsak nem magándokiról van szó. - Ahhm.. még hozzátenném, hogy ennek a profnak persze nem egy kis panellakása van, hanem szinte egy kész palota, ahol az udvarban még egy feszület is áll, hirdetve, hogy ő milyen buzgó keresztény. No igen, csak nem tudom, hogy az a fajta nagy vallásosság, amit kifelé mutat, hogy fér össze azzal, hogy műtét közben úgy káromkodik, mint egy kocsis. Node, akinek pénze van, mindent megtehet …"



... folyt. köv, amint időm engedi ...








2014. április 29.

...
Miután a kérdés elhangzott, lehajtotta a fejét és várt. Gondolkozott. Aztán láttam, hogy a feje tetejénél egy energiamező jelenik meg, fölfelé, és azon keresztül jön neki a válasz. Nem tudom mi volt a válasz, onnéttól kezdve tulajdonképpen nem is érdekelt, annyira meglepett az, amit láttam. Azonnal meg is osztottam ezt  I-vel, aki mellettem ült. Nem tudtam eldönteni, hogy a képzeletem játszik-e velem, vagy tényleg láttam?!
Aztán eszembe jutott vmi, és feltettem én is egy kérdést. Ahogy a kérdésem elhangzott abban a pillanatban éreztem ahogy az ő homlokából és az én homlokom felé közeledik egy erős energiaszál és kapcsolódik. Kissé hátra is hököltem a döbbenettől.
Mivel élénk a fantáziám, ezért betudtam annak, hogy biztos csak képzelődtem. De ez valahogy más volt, mint az egyéb képzelődések. Nem volt benne tudatosság, egyszerűen csak jött, mint amikor látod, hogy a háttérben zajlanak a történések. Nem volt dioptria eltérés, nem volt elmosódottság vagy élesség, valami olyan másfajta érzékelés volt, amilyet eddig nem tapasztaltam. Belső látás. Nem a szememmel. És nem is úgy, mint ahogy eddig elképzeltem, hogy milyen lehet ha az ember harmadik szeme megnyílik. Nem tudom mihez hasonlítani. Nem tartott sokáig, talán ezért sem tudok pontosan fogalmazni. 
Másnap elmondtam ezt olyannak, aki ott volt, és aki rendelkezik ilyen képességekkel. Teljesen nyugodtan és természetesen mondta, hogy igen, azt ő is látta. Azt hiszem nem érzékelte, hogy ez számomra milyen jelentőségű, inkább azt gondolhatta, hogy .. nem tudom mit gondolt. De mivel számára ez a látás természetes, érthető hogy nem lepődött meg. 
Azt mondta, hogy akkor kezdődik ez a belső látás, tisztán látás, amikor már nem választ el sok attól, hogy számomra is elérhetővé váljon a kapcsolódás.

Tulajdonképpen ezek után már meg sem kellett volna hogy lepjen az, amikor Narayana alatt az asztal széle gyakorlatilag megszűnt stabil anyagnak lenni és hullámzani kezdett :)


2014. április 4.

Írtam már erről? Vagy még nem? Vagy túl gyáva voltam, hogy leírjam a gondolataimat, mert hátha nem tetszik majd valakinek és beszólogat. 
Biztos valami "elintézetlen dolgom" van ezzel a témával, hogy ilyen mély indulatot vált ki belőlem - csakhogy pont az ellenkező oldalon, mint ahol mások állnak, mint ahogy mások látják.

I. rész
Nőt verni nem szabad. Legalábbis ezt nevelik bele a fiúkba, egészen kicsi koruk óta. De a nők kiharcolták maguknak az egyenjogúságot, szóval akkor miért is ne lehetne "verni", ha kiharcolják maguknak azt a bizonyos pofont?
Nem az alja kategóriát nézem, ahol a részegek, cigányok, 60-as iq-s csövesek és egyéb féreg-szerű, embernek titulált képződmények vannak, hanem az átlagot. Jah, hogy Magyarországon ez az átlag? Akkor egy kicsit az átlag felettit, aki mondjuk elvégzett egy középiskolát, és van annyi értelme, hogy egy fél oldalas fogalmazást tud írni összefüggő mondatokkal legalább a hobbijáról vagy az érdeklődési köréről. Ha véletlenül még önismerettel is rendelkezik, vagy legalább súrolja azt a határt, hogy nem csak fizikai testek vagyunk, az már egy elég kiemelkedő kategóriának számít.
De visszatérve a verésre.
Van tapasztalatom.
Kaptam már "verést" férfitól.
És igen, kurva jó volt utána sajnáltatnom magamat, hogy "szegény én, meg lettem verve". 
Valóban van ennek egy poszt-traumatikus oldala. De csak azért, mert a nők nincsenek hozzászokva. Szerintem akit rendszeresen vernek, az hozzászokik. 
Na de miért vernek meg egy nőt?
Mert ezt az oldalt már kevesebben nézik.
És itt most nem arra gondolok, hogy részeg a fickó, és ilyenkor agresszív - mellesleg ha valaki ilyen emberrel él együtt, az magára vessen, és köszönje meg magának, amiért ebben az élethelyzetben van.

- - - a post kezdete és befejezése között kb 4-5 hónap telt el - - -

II.rész
Szóval miért vernek meg egy nőt. Szerintem a válasz egyszerűbb, mint azt képzelni lehet. Mert a nő ezt akarja, és a viselkedésével egyszerűen kiprovokálja.
Még a tudatos emberek is hajlamosak arra, hogy reflex-szerűen viselkedjenek, érezzenek, gondolkozzanak. Mindenkinek van egy vagy több "nyomópontja", és van, hogy bizonyos történések, vagy meghatározott viselkedés olyan szinten kiviszi a biztosítékot, hogy a legmélyebb, legösztönösebb dolgok kerülnek a felszínre. Vagyis a félelem. Fuss vagy üss.
Persze nem lehet egyenesen kijelenteni, hogy azért üt meg egy nőt egy férfi, mert fél tőle... első lépcsőfok a düh, harag, neheztelés.

Azt gondolom, hogy amikor testi reakcióra kerül sor, nem számít, hogy az adott illető férfi vagy nő. Az, hogy "nőt ütni nem szabad" egy hiedelem, egy szokás, mesterségesen létrehozott törvény, aminek gyakorlatilag nincs is létjogosultsága, hiszen előrébb való lenne az a fajta "törvény", hogy ne jusson el senki arra a szintre, hogy testi erőszakot alkalmaz.

Viszont, ha már megtörtént, akkor a sértett jobban tenné, ha alaposabban önmagába nézne, megkeresné a valódi okokat, megnézné magát kívülről, elfogadná a történteket, és ráébredne arra, hogy mi miért történt.
Megfigyelésem szerint (ami azért nem túl széleskörű, mert az ismeretségi körömben nem jellemzőek ezek a történések - ami szintén nyilván nem véletlen, de erről talán majd később), azok a nők, akiket megvertek, sajnos nincsenek azon a tudatossági szinten, hogy képesek legyenek belátni a saját felelősségüket (szándékosan nem a "hibájukat" szót használtam!), és egyszerűen mindent arra a félre hárítanak, aki ezt elkövette velük szemben. Remekül felhasználják erre a tanult mintákat ( a "nőt verni nem szabad" mítoszt), és gyakorlatilag élvezik a szenvedő szerepet, élvezik mások sajnálatából, együttérzéséből eredő figyelmet, energiákat. Vagy más szemszögből nézve, kielégítik azon tudatalatti vágyukat, hogy megbüntessék őket. Fontos szerepe van ebben a hozott családi mintáknak is, hiszen ha egy gyerek azt látja, hogy apu rendszeresen veri anyut, akkor beépül a családmintájába, és hajlamossá válik hasonló társat keresni/találni, aki alkalmazkodik az ő tanult témájára.

Ez a tudatalatti "büntess meg" szerep nagyon érdekes. Szerintem rengeteg ember van, aki szeret szenvedni - és itt most nem csak a fizikai szenvedésre gondolok. Én is ilyen voltam - remélem dolgoztam már magamon annyit, hogy ténylegesen múlt időben állíthassam ezt :)

Ez a sok betű a témával kapcsolatba annak köszönhető, hogy volt "szerencsém" megismerni egy nőt, akit vert a volt férje. Bármilyen kérdésemre, ami arra irányult, hogy mi volt a kiváltó ok, csak hárítást és a "semmi" választ kaptam. "Hazajött, leverte az asztalról a terítéket, és ellökött". Elég hihető, nem? :D

Hiszek a változásban. Hiszek abban, hogy az emberek kortól függetlenül képesek a változásra, a fejlődésre. És hiszek abban, hogy amint elérnek arra a pontra, hogy már képtelenek változni, és az összes lehetőséget elzárják maguk elől, amely képes lenne őket szembeállítani a saját tükrükkel, és meglátni bennük saját önnön valójukat, abban az esetben megszűnik a Lét jogosultságuk.





2014. január 28.

Húrelmélet, szuperhúrelmélet, bozonikus húrelmélet, M-elmélet...
Szóval a részecske "nem pontszerű, hanem kiterjedt objektum". Nem emlékszem mit tanítottak anno, de akik ezt a témát vágják azok komolyan gondolták, hogy az atomi részecskéket pontként írják le/képzelik el?! de miért?
Maradjunk szigorúan a 3+1 dimenziónál, és az ebben érzékelhető dolgoknál. Semmi extra dimenzió, semmi olyasmi, amire automatikusan átvált az agyam, hogy nincs idő és kurva sok dimenzió van még. Nem, most nem, megerőszakolom a gondolataimat, hiszen itt ezen a fizikai síkon keresem a választ, illetve ezen a síkon való bizonyítás/cáfolat érdekel.
A húr az már oké. Tiszta sor, tök logikus. Van a kezed, ami áll a csontból, bőrből, ami áll a szövetekből, ami áll a sejtekből, amikben ott vannak a részecskék, meg a köztük lévő kötések, aztán a részecskékben az atommag, de ez mind olyan kurva pöttömnyi, hogy persze szabad szemmel nem látod. Aztán mondjuk az atommag belsejében ott vannak vagy nincsenek a kedvenc kvarkjaim, amikben meg ott bújócskáznak a húrok. Na jó, de azok  a húrok hol kezdődnek és hol végződnek? Vagy ezt is úgy képzelik el, hogy kis darabkák szanaszét?
Majd rendesebben utánaolvasok, de most lusta vagyok, és csak az agyamat pörgetem. Füstöl mint állat :)
Merthogy mi lenne, ha ezek a húrok gyakorlatilag egymásba olvadnának? És mondjuk egy háló-féle közeget képeznének? Mennyire egyszerűen leírhatóak lennének így azok az energetikai dolgok, melyeket a tudomány jelenleg "csodának" minősít, vagy száját húzva sorakoztatja fel az eddig ismert dogmáit, hogy az ezért meg ezért nem lehetséges. Gondolok itt elsősorban a nem konvencionális, a holisztikus gyógymódokra. Persze nem arra, amikor csávókám a képernyőn keresztül 480,-Ft+Áfa/percért küldi az energiát a 60 éves mamikának, vagy a 40-es elvált egyedülálló anyukáknak, akik bármit elhisznek, csak hogy végre valaki megoldja helyettük a problémáikat.
Minden energia. A szó, a tett, a gondolat. És ha az egész ismert (és esetleg még az általunk ismeretlen) világot behálózza ez a sok-sok húr, behálózza ez a szövet és minden mindennel összefügg, kapcsolódik, keresztezi vagy akármi, akkor teljesen kézenfekvőnek tűnik az, hogy egyes személyek, akik már birtokában vannak egyfajta tudásnak vagy ismeretnek és nem ragasztják maguk köré azokat a korlátokat, ami alapján anno a Föld bizonyítottan lapos volt, akkor képesek ezen a rendszeren keresztül hatni másokra, bárhol vannak. Képesek energiát átadni vagy éppen elvenni (- na jó, főnököm is képes az energiámat elvenni, noha olyan sötét és korlátolt, mint egy lépcsőház). Olyan ez, mint egy mátrix, csak nem számokkal. Vagyis a matematikusok tutira le tudják ezt vezetni számokkal is.
Arra akarok kilyukadni, hogy attól, hogy nem látunk dolgokat a méretük miatt, attól még azok léteznek. Akár kicsik, akár nagyok. És nem kell átmenni ehhez másik dimenzióba. Minden mindenre hat, hiszen ha ezt a kiterjedt háló rendszert nézzük, akkor minden fizikai dolog a részét képezi.