2007. december 14.

Tessék megjegyezni egy dátumot ... 2012. december 22. Vagy minden bukik, vagy a káoszból rend lesz. Vagy nem lesz semmi :D

- - - - - - -

Karácsony ...

Az állítólagos szeretet ünnepe. Ilyenkor megsajnáljuk az árvákat, a beteg gyerekeket, az éhezőket, a hajléktalanokat és mindenkit, aki a társadalmi átlagtól láthatóan eltér. Végig sétálva az utcán 5 lélegzetvételenként belebotlunk egy gyűjtögető életmódnál leragadt egyletbe, akik vagy a leukémiás gyerekeknek kérnek támogatást, vagy egyéb olyan (ál?)alapítványoknak, aminek a visszautasítása azzal jár, hogy bűntudatot próbál ébreszteni az emberben, amiért nem segített.
Elgondolkodtató, hogy vajon tényleg alapítványi számlaszámra megy-e az a pénz, amit valaki pár képeslapra költ, vagy azért olyan irreálisan magas az áruk, mert akik kereskednek az emberi lelkekkel, azok hasznot húznak ebből.
Továbbá elgondolkodtató az is, hogy miért kisebbségi tagok gyűjtik össze ilyentájt a pénzt erre.
Nem vagyok rasszista. De az ember színe fehér. //Megjegyzés: szólásszabadság van ... elméletileg! .. de akkor miért nem cigányozhatok le bárkit, aki rendelkezik mindazon tulajdonságokkal, melyek ennek a kasztnak a jellemzői? - függetlenül attól, hogy a bőre színe világos vagy sötét, mert meg kell hagyni, fehérben is van olyan, amelyik közéjük tartozik.//
Visszatérve az eredeti gondolatmenethez. Miért csak ilyenkor jut eszükbe az embereknek, hogy jótékonykodjanak? Miért élvez a karácsony ilyen kitüntetett figyelmet? Miért súlykolják bele az emberekbe, hogy ilyenkor lehetőségük szerint segíteni KELL másokon?
És pár kérdés, ami talán kegyetlennek tűnik, de ez vagyok én..:
- miért nincs születés szabályozás?
- miért hagyják életben a súlyosan sérült gyerekeket?
- miért nem gondoskodnak a szülők maguk az ivadékaikról, ahelyett, hogy mások segítségére támaszkodnának?
- miért nem mennek el évközben munkát keresni a hajléktalanok, hogy télen ne fagyjanak halálra?

És végül:
- miért nem gondolkodnak az emberek???

Elnézést ha valakinek megsértettem volna az érzéseit ezen írásommal. Csak a szólásszabadságom teljes jogával éltem és a saját, egyéni véleményemet közöltem.

Nincsenek megjegyzések: