2015. április 8.

Az van, hogy kétkedve fogadok szinte mindent, ami ezoterikus/spirituális/mágikus, vagy ami egyéb jelzőkkel van illetve. Van pár ember, akitől elfogadom, mert ők nem csak mondják, hanem meg is élik, és az életük minősége teszi hitelessé mindazt, amiről beszélnek.
De mindaddig, amíg egy magára büszke reiki 2-t végzett nő diabeteszes, vagy a 7-es szintű prananadis magánélete full kudarc, addig nem tudom se befogadni, de még csak tolerálni sem azt, ha az ilyen emberek okoskodnak és megmondják a tutit. Mint a Maunika, ő a tökéletes példa arra, hogy lehet valaki annyira balfasz, hogy nemcsak azon a településen nézik ketyósnak, ahol lakik, de még két várossal arrébb is a fejüket fogják tőle, és csak annyit mondanak rá, hogy faszhiányos idióta.
Aztán persze bármelyik okos leveszi akárkiről a rontást és feltölti a kliens számára megfelelő megújult energiákkal, ... miután bevette a gyógyszereit és az inzulinját is megkapta. 
No és itt van ez a sámán dobolás és kíváncsi lennék, hogy a full kreténnek kinéző nő vajon hogy bánik a hozzátartozóival és milyen minőségben éli az életét. Mert bár hadonászni tök jól tud, azok a begyakorolt csuklómozdulatok a kölykei pofozásából is eredhetnek - nem mintha elítélném ezt a fajta nevelési stratégiát, amennyiben a hatékonyság csak ezen a szinten működik. 
Az egész köznapi szinten tálalt spiritualitás egy megrágott, többször megemésztett és kihányt nyúlós geci, amit jól el lehet adni az erre éhes közönségnek, ráadásul újra és újra mindig ugyanazt a maszlagot. Értem én, hogy szükség van az "ébresztésre", a probléma csak az, hogy a legtöbb "ébresztő" nem tud mutatni semmit annak, aki már felébredt. Az is lehet hogy inkább elaltatja őket, hogy újra ébreszthessen, mert csak ahhoz ért. Se szeri, se száma már azoknak a csoportoknak és táboroknak, amiket hirdetnek, hogy majd milyen jó lesz neked, hogy de mennyire megismered önmagad, stb., stb. Csak épp azt nem mutatják meg, hogyan oldj meg egy-egy váratlan helyzetet, vagy hogyan engedd el azt a káoszt, amihez hozzászoktál, vagy hogyan ne misztifikáld túl a dolgokat, vagy hogyan viselkedj emberhez méltó módon.
Kevés az olyan "tanító", akik képesek "emelt szintet" átadni.
Örülök, hogy ismerek egyet!


Nincsenek megjegyzések: