2010. február 24.

Még jó, hogy előbb-utóbb minden elmúlik egyszer...

2010. február 22.

Chinese Boiled Baby Soup

Hű, na EZ már nálam is kezdi verni a biztosítékot :D Csak olyanoknak ajánlom a link megtekintését, akik még nem vacsiztak (ezután nem is biztos, hogy fognak), és akik erősen élet-ellenesek.

Most így jobban belegondolva.. úgy ennék egy kis levest :D
Összegezve: "szóval mindenkinek szar napja volt, kivéve a Krisztának, aki a Terror Házában volt"



Jó volt. Tetszett, még ha ez elég morbid kifejezés is a múzeumra. Szeretnék majd még legalább egyszer ellátogatni oda, de akkor már úgy, hogy sokkal többet tudok a történelem azon időszakáról.


De addig is szorgalmasabban fogom lapozgatni a történelem könyveket, és jobban oda fogok figyelni az erről az időszakról készült dokumentum filmekre. Jó lenne objektív képet kapni a történtekről, de úgy hiszem ez olyan dolog, amiről magamnak kell véleményt alkotnom a két oldal szélsőséges nézetei alapján. Nyilasok, ÁVO, kommunizmus ... meg akarok érteni mi miért történt.



És függetlenül mindettől:
.... félsz már?

2010. február 16.

Eljutottam arra a pontra, amikor már a személyes hozzáfűzni valóm is feladta a harcot, és mindössze az objektív megállapítások maradtak.
Bár már egyszer régebben bemásoltam, ideje újra felfrissíteni a dolgokat:
Az emberek...

„Nem szépek, csak fel vannak cicomázva;
Nem tiszták, csak meg vannak borotválva;
Nincs műveltségük, csak átcsúsznak a szigorlatokon;
Nem vallásosak, csak járnak a szagos misére;
Nem erényesek, csak gyávák;
Mégcsak nem is bűnösök, csak esendők;
Nem hűségesek, csak szolgalelkűek;
Nem kötelességtudók, csak bambán engedelmesek;
Nem bátrak, csak kötekedők;
Nem elszántak, csak csökönyösek;
Nem önfegyelmezettek, csak bárgyúk;
Nincs önérzetük, csak hiúságuk;
Nem jószívűek, csak érzelgősek;
Nem társaslények, csak csordába valók;
Nincs képzelőtehetségük, csak babonásak;
S igaz szó ki nem jön a szájukon,
Hazudnak egytől egyig, mint a vízfolyás,
Hazug a májuk meg a zuzájuk is.”

És ebben benne van minden és mindenki...
Szörnyen fáradt vagyok.

2010. február 4.

Belefáradtam már abba, hogy folyton az igazamat bizonygassam, hogy harcoljak azért, hogy végre elismerjék, elfogadják a saját döntésemet és az akaratomat. Megalázó és dühítő, hogy ha már nőből vagyok, akkor gyereket kell akarnom szülni, akkor már nem érthetek műszaki dolgokhoz, sőt, még csak logikusan sem tudhatok gondolkozni. Bár magam is az esetek jórészében egy kalap alá veszem a nők 80%-át, de ettől függetlenül mindenkinek elfogadom a saját álláspontját, nézetét, döntéseit, még akkor is, ha nőből van, még akkor is ha hülyeségnek tartom.
Ami a leginkább felháborít, hogy egy egyetemet végzett, magát főorvosnak tituláló dr. Michelisz László-fajta, akihez az ember lánya azért fordul hogy tanácsot kérjen, szaktanács helyett inkább a saját szűklátókörű, beskatulyázó véleményét osztja, cinikusan, úgy hogy nem tud elszakadni a saját véleményétől és még csak egy percre sem próbál arra figyelni, aki miatt kapja a fizetését.

Elegem van már abból, hogy ha azt mondom, hogy nem akarok gyereket, akkor már 1,5 évtizede azt mondogatják, hogy majd később megváltozik a véleményem, majd később akarni fogok, majd később ez meg az lesz. Belátom, hogy a nők gyárilag a szaporodásra vannak tervezve. Belátom, hogy a nőkben ott van állítólag az az anyai ösztön vagy mi, ami egy idő után tisztára meghülyíti őket. Belátom, hogy a 80% gyereket akar, mert azt tartja az életcéljának. Az most mindegy, hogy én mit gondolok erről. De ha bennem van annyi belátás, és értelem, hogy elfogadjam mások nézeteit, akkor mások miért nem képesek erre? Miért képtelen elhinni, hogy egy szikrányi anyai ösztön sincs bennem? Miért nem hiszik el, hogy egy csecsemő láttán az első gondolatom az, hogy ha megnyikkan, akkor hozzávágnám a fejét a falhoz? Miért gondolják, hogy mindenki egyforma, és nincs kivétel ha a kölykökről van szó? Miért nem ismerik fel, hogy vannak akik kilógnak a sorból?

28 éves vagyok. Tisztában vagyok azzal, hogy a korombeliek többsége már kirakott magából egy-egy kupacot. Tisztában vagyok azzal, hogy ha kölyköt akarnék, akkor lassan itt lenne az ideje. Miért nem hiszik el, hogy egy értelmes, gondolkodó lény vagyok akkor is, amikor azt mondom, hogy NEM akarok gyereket? Miért nem tudnak különbséget tenni azok között, akik tudatosak és azok között, akik ostobák?




2010. február 1.

Kérdések, melyre értelmes választ kapva talán megvilágosodnék..:

1) A részegek általában énekelni kezdenek. Miért?
2) A nők egy része azért akar szülni, hogy "hagyjon maga után valamit". Miért? (Arra elég lenne egy pottyantós wc is)