2006. szeptember 13.

Visszagondolva világosan látom, hogy egyes barátságok miért születnek, és miért halnak meg. A legtanulságosabb esetem egy idősebb nővel volt. azt hittem, hogy barátnak mondhatom őt .. talán az is volt, egy ideig. Ameddig az érdeke úgy kívánta. Aztán hosszabb ideig nem voltam internet közelben, és mikor újra tudtam netezni, már hiába írtam, választ nem kaptam. Nem kükönösebben bánt a dolog, hiszen már anno is sejtettem, hogy miért tartja velem a kapcsolatot, de azért mégis jó azt hinni, hogy valaki azért keresi a társaságunkat, mert kedvel, nem pedig azért, nehogy szemet vessünk a pasijára. Vagy lehet, hogy nem így volt. Mindegy.

Vannak személyek, akik viszont állandó jelleggel visszatérnek, még akkor is, ha két beszélgetés között eltelt x év. Ezek az igazi barátok, akkikkel a társalgást ott lehet folytatni, ahol annak idején abbamaradt.

Sok mindenről szeretnék írni, de sok mindenről nem írhatok. Tekintettel B.-re... Kíváncsi lennék, hogy vajon ő szokta-e olvasni a soraimat?!

A melóhelyen ismét beindult a "nagyüzem", visszajöttek az orvosok a nyári szabadságukról, visszajött Nagy Fehér Főnök is. Egyenlőre még nem osztotta soraink között az észt, de szerintem erre sem kell sokat várni.

Mellesleg gyomorforgató az egész egészségügy, úgy, ahogy van. Legutóbb azt hallottam X professzorról, hogy egy betege megkérdezte mennyibe fog kerülni a műtét. A prof. megkérdezte mennyit szán rá. A beteg azt felelte, hogy sajnos kevés pénze van, talán olyan 50 ezret tud félretenni, mire a prof elhúzta a száját, sziszegett és azt felelte, hogy akkor talán bele sem kellene kezdeni, mert az kevés lesz. Merthogy állítólag ő ad a műtősnőknek is, meg a nővéreknek is - na persze , jó vicc! - és persze magyar állampolgároknak az orvosi ellátás ingyenek, hacsak nem magándokiról van szó. - Ahhm.. még hozzátenném, hogy ennek a profnak persze nem egy kis panellakása van, hanem szinte egy kész palota, ahol az udvarban még egy feszület is áll, hirdetve, hogy ő milyen buzgó keresztény. No igen, csak nem tudom, hogy az a fajta nagy vallásosság, amit kifelé mutat, hogy fér össze azzal, hogy műtét közben úgy káromkodik, mint egy kocsis. Node, akinek pénze van, mindent megtehet …

2006. szeptember 7.

Hiába minden, a kegyet már elnyerték! :) Megvan a rajzfilm, kb 8 GB, dvd-s minőség, magyar szinkron! Leborulok Csiga isteni hatalma előtt :D.

2006. szeptember 4.

Segíítséég!

A következő problémám van, keresek egy régi, francia rajzfilmsorozatot, a címe: Az elveszett világ. Kb. 15 éve adták a tv-ben, szerepelt benne egy Arkana nevű nő, a társai: Bob, Spartacus, Rebbeca, volt egy űrhajójuk is, meg két egyforma kicsi sárga állatka. Az ellenségeik kalózok voltak (Maxigáz, Zsebpiszok, Popocici). De nem találok róla sehol semmi infót. Vagyis csak fórumos bejegyzéseket, azzal meg nem sokra megyek ...

Fél királyságomat adom azért, ha valaki meg tudja szerezni nekem ezt a sorozatot - vagy legalább jópár részét!

2006. szeptember 1.

Csak pár szó ...

Túlvagyok a lézeres szemműtéten. Azt hiszem jobb lett volna, ha inkább azon a pénzen csináltatok egy normális szemüveget, veszek egy könyvespolcot és könyveket ... A műtétet követő napokon (pénteken volt a műtét - tehát szombat, vasárnap és hétfőn) azt hittem megpusztulok, annyira rossz volt. Olyan, mintha egy bazi nagy szempilla lett volna a szememben, ami folyton bökte. És mivel le volt ragasztva a másik szememmel is csak részlegesen láttam, mert hasonlóan a társához, az is inkább csukva akart lenni.
Egy hetes kontrollon voltam ma ... a doki nincs megelégedve az eredménnyel.
Tudni kell, hogy elég nagy volt a dioptria ... azt hiszem olyan 5-5 és feles volt. Még mindig homályosan látok ... majd kiderülmi lesz.
Belekezdtem egy kártyjátékba ... illetve kettőbe is. Az egyik a Legend of the Five Rings ... ezen belül az oroszlán klánnal játszok. A másik egy viszonylag új kártyajáték ... a neve: Trónok Harca. Ezen belül a Martell házzal szeretnék játszani, de még nem jöttek meg a lapok. Érdekes módon amióta elkezdtem játszani, mintha többet beszélgetnénk B.-vel.
Másfél hétig szabin voltam ... hétfőtől ismét meló. Szar lesz visszaszokni.