2014. január 28.

Húrelmélet, szuperhúrelmélet, bozonikus húrelmélet, M-elmélet...
Szóval a részecske "nem pontszerű, hanem kiterjedt objektum". Nem emlékszem mit tanítottak anno, de akik ezt a témát vágják azok komolyan gondolták, hogy az atomi részecskéket pontként írják le/képzelik el?! de miért?
Maradjunk szigorúan a 3+1 dimenziónál, és az ebben érzékelhető dolgoknál. Semmi extra dimenzió, semmi olyasmi, amire automatikusan átvált az agyam, hogy nincs idő és kurva sok dimenzió van még. Nem, most nem, megerőszakolom a gondolataimat, hiszen itt ezen a fizikai síkon keresem a választ, illetve ezen a síkon való bizonyítás/cáfolat érdekel.
A húr az már oké. Tiszta sor, tök logikus. Van a kezed, ami áll a csontból, bőrből, ami áll a szövetekből, ami áll a sejtekből, amikben ott vannak a részecskék, meg a köztük lévő kötések, aztán a részecskékben az atommag, de ez mind olyan kurva pöttömnyi, hogy persze szabad szemmel nem látod. Aztán mondjuk az atommag belsejében ott vannak vagy nincsenek a kedvenc kvarkjaim, amikben meg ott bújócskáznak a húrok. Na jó, de azok  a húrok hol kezdődnek és hol végződnek? Vagy ezt is úgy képzelik el, hogy kis darabkák szanaszét?
Majd rendesebben utánaolvasok, de most lusta vagyok, és csak az agyamat pörgetem. Füstöl mint állat :)
Merthogy mi lenne, ha ezek a húrok gyakorlatilag egymásba olvadnának? És mondjuk egy háló-féle közeget képeznének? Mennyire egyszerűen leírhatóak lennének így azok az energetikai dolgok, melyeket a tudomány jelenleg "csodának" minősít, vagy száját húzva sorakoztatja fel az eddig ismert dogmáit, hogy az ezért meg ezért nem lehetséges. Gondolok itt elsősorban a nem konvencionális, a holisztikus gyógymódokra. Persze nem arra, amikor csávókám a képernyőn keresztül 480,-Ft+Áfa/percért küldi az energiát a 60 éves mamikának, vagy a 40-es elvált egyedülálló anyukáknak, akik bármit elhisznek, csak hogy végre valaki megoldja helyettük a problémáikat.
Minden energia. A szó, a tett, a gondolat. És ha az egész ismert (és esetleg még az általunk ismeretlen) világot behálózza ez a sok-sok húr, behálózza ez a szövet és minden mindennel összefügg, kapcsolódik, keresztezi vagy akármi, akkor teljesen kézenfekvőnek tűnik az, hogy egyes személyek, akik már birtokában vannak egyfajta tudásnak vagy ismeretnek és nem ragasztják maguk köré azokat a korlátokat, ami alapján anno a Föld bizonyítottan lapos volt, akkor képesek ezen a rendszeren keresztül hatni másokra, bárhol vannak. Képesek energiát átadni vagy éppen elvenni (- na jó, főnököm is képes az energiámat elvenni, noha olyan sötét és korlátolt, mint egy lépcsőház). Olyan ez, mint egy mátrix, csak nem számokkal. Vagyis a matematikusok tutira le tudják ezt vezetni számokkal is.
Arra akarok kilyukadni, hogy attól, hogy nem látunk dolgokat a méretük miatt, attól még azok léteznek. Akár kicsik, akár nagyok. És nem kell átmenni ehhez másik dimenzióba. Minden mindenre hat, hiszen ha ezt a kiterjedt háló rendszert nézzük, akkor minden fizikai dolog a részét képezi.