2006. május 15.

Egy álom – hehe, leginkább egy misztikus thrillerre hasonlít ;)

Első rész

A társam és én le akartunk leplezni valamiféle bűnbandát, amikor is a banda tagjai elkaptak minket. Egy injectiót akartak beadni (érdekes módon a tudatukkal irányították a tűket), azonban csak félig sikerült. A másik injectiót kikerültem és a banda egyik tagjának a nyakába szúródott. A célhely, amelyet meg akartunk közelíteni, teljesen körbe volt véve, ezért háztetőkön és ablakokon ki-be ugrálva tudtunk csak eljutni oda. Út közben egy klinika üres, világos folyosóján haladtunk végig, melynek a végén egy kórterem volt, betegekkel. Egy orvos épp vizitelt, a fejére tettem a kezem, amitől megállt az idő. Egy kislányhoz mentem oda, aki valamiért fontos volt. Azonban alig, hogy beszéltem vele, jöttek a hozzátartózói, akikre nem hatott az az „időmegállítás”, amit a dokinál alkalmaztam. Viszont azt hitték, hogy ismernek, így gond nélkül le tudtam lépni.

Nagy nehézségek árán eljutottam arra a helyre, ahol átadhattam egy középkorú, konzervatív feketeruhás nőnek a bizonyítékokat, és azt a szérumot, amit belénk akartak fecskendezni.

Juhéé.. győztünk … vége az első fejezetnek.

Második rész:

Egy ház felé közeledtem, mert a segítségemet kérték. Jobbra tőlem egy terület fölött zuhogott az eső, villámlott, meg ilyesmi – pontosan nem emlékszem, de a domináns dolog az eső, a víz volt. A ház (két szint + egy tetőtér) lángokban állt. Balra tőlem egy hurrikán közelített, tölcsér-szerű, hatalmas forgószéllel. Tudatában voltam, hogy három elemmel (víz, tűz, levegő) kell megküzdenem. Ahogy közeledtem a ház felé valamit kántálni kezdtem (kivételesen nem valami idegen nyelven, hanem pl. olyasmit, hogy aludjanak el a lángok, vagy ilyesmi, már nem emlékszem), aminek hatására szépen eltűnt a füst és kialudt a tűz. Valaki volt velem, de inkább gúnyos hangon mondta azt amit én, mint segítőleg. Valahogy az egyik ellenséges elemet (vizet) használtam fel, hogy kioltsam a lángokat, és azáltal, hogy a két elem támadása megszűnt, a szél is eltűnt.. Az egyik szobában, ahol már nem volt tűz, egy idős nőt találtunk … úgy éreztem hatalmas erő lakozik benne. Kérdeztem, hogy ki ő, de nem válaszolt, hanem elhagyta a házat. Azt hiszem az emberek azt hitték, hogy a nő miatt lett tűz. Miután kimentem távolról néztem a házat, de nem a fizikai valóját láttam, hanem az „erőtereit” – ha lehet egyáltalán annak nevezni. A tetőtér tele volt valami gonosszal. Megkérdeztem ki lakik ott, amire azt válaszolták, hogy egy kislány, de ő már nincs a házban, de biztos voltam benne, hogy ő az oka a tűznek. A kislány a második szint lépcsőfordulójában jelent meg és engem nézett ….

Kellemes.. lehet, hogy túl sok horror-filmet néztem mostanában? Mindenesetre nagyon sok jelképet tartalmaz ez az álom, párat értelmezni is tudok. De vajon ez az álom egy probléma megoldása, vagy pedig kulcs a megoldáshoz?